Tätä vaahtokarkkeja ja mansikoita yhdistelevää hyydykekakkua olen tehnyt jo kerran aiemmin, nyt edelleen paranneltuna kummitytön ristiäisiin. Tein kakun isoon, n. 30cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, mutta alla on ohje normaaliin vuokaan muunnettuna. Kakusta tuli aivan loistava, ja parasta oli että opin sitä tehdessäni paljon uutta.

Ensinnäkin opin, että vesi on suklaan pahin vihollinen. Yritin värjätä sulatettua valkosuklaata vesiliukoisilla markettien elintarvikeväreillä. Suklaa meni käyttökelvottoman kokkareiseksi. Olisin tarvinut rasvaliukoista pasta- eli suklaaväriä. Kokeilin uudestaan: kun kaupan vesiliukoisen värin sekoittaa huolellisesti ja hyvin vähän kerrallaan, onnistuu suklaan värjääminen ilman pilalle kokkaroitumista.

Toiseksi hoksasin, että hyydykekakkuihin saa tosi kauniin, maukkaan ja laadukkaan näköisen pinnan itse soseutetuisa mansikoista (tai muu marja tai vaikka hedelmä). Hylkäänpäs siis mehu-pohjaiset kiilteet.

Kolmanneksi opin, että marsipaanikukat kestävät vähintään 3 vuorokauppa kovettua ja mielellään enemmän. Luin tämän Kinuskikissan sivuilta liian myöhään, sillä omat ensimmäiset 3D-marsipaanikukkani tein vasta edellisenä iltana. Kukat eivät kerenneet kunnolla kovettua ja ne piti tukea kakkua vasten etteivät lörpsähtäneet. Jos kumminkin teet marsipaanikoristeet myöhässä, pidä ne huoneenlämmössä, älä jääkaapissa! Yhden kukan kokeilin laittaa jääkaappiin, jossa se vain keräsi kosteutta ja lösähti entisestään.


Joka tapauksessa tässä kakussa oli herkullinen maku ja hieman erilainen yhdistelmä. Kokeilemisen arvoinen resepti! Antakaa kommenttejanne :)
 

 

Ohje normaaliin irtopohjavuokaan, suluissa määrät isoon n.30cm halkaisijan vuokaan

 

Pohja:
200 g domino-keksejä (250g)
40g voita (50g)
+ vaahtokarkkeja


Täyte:

6 kpl liivatelehteä (8 kpl)
2 dl kermavaahtoa (4 dl)
2 prk maitorahkaa (2 prk)
200g tuorejuustoa (200g)
1,5 dl sokeria (2dl)
3 dl mansikkasosetta (3dl)


Pinta:
2,5 dl mansikoita soseutettuna (3dl)
2 rkl kuumaa mansikkamehua (3 rkl)
2 liivatelehteä (3 kpl)

 

Murskaa keksit, sekoita ne sulatettuun voihin ja painele irtopohjavuuan pohjalle. Asettele kokonaisia tai puolitettuja vaahtokarkkeja vuuan reunoille. Soseuta mansikat ja vatkaa kerma. Yhdistä täytteen ainekset, nostele kermavaahto viimeisenä joukkoon. Hyydytä täyte: purista kylmässä vedessä liotetuista(n.5min) liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvan mansikkamehun joukkoon. Lisää hyydykeseos täytteeseen ja sekoita. Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Kokeile komeaa kuorrutusta: Valmista pintakerros oikeista mansikoista soseuttamalla, älä mansikkamehulla. Hyydytä mansikkasose liivatelehdillä samoin kuin täytteen kanssa. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai seuraavaan päivään. Lisää koristeita pintaan.

 

Kaunis ja herkullinen vaahtokarkki-reunus