Isänpäivän marmorikakku.

Sokerikakkupohja, täytteenä kahdessa eri välissä puna- ja mustaviinimarjarahkaa sekä lakkahilloa. Kokeilin marmorointia ensi kertaa, onnistui hyvin, mutta kiirehän siinä lopulta tuli ettei isä herää ennen aikojaan ja kermakoristeet täytyi tehdä pikavauhdilla.

 

Tein marmorikuviot yhdistellen eri värisiä tomusokereita ohuen valkosuklaalevyn päälle.


Ohjeet marmorointiin:

1. Valmista ohut valkosuklaalevy, jonka päälle teet marmorikuviot. Nosta täytetyn, koristelemattoman kakkupohjan päälle leivinpaperi. Sulata valkosuklaa. Kaada sula suklaa leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi, kakun muotoiseksi levyksi. Levystä kannattaa tehdä mahdollisimman ohut, jotta kakun leikkaaminen on helpompaa. Tähän sydämen malliseen kakkuun riitti vajaa puolet Pandan valkosuklaalevystä, joten pyöreään kakkuun riittänee hieman yli puolet Pandan levystä.

2. Nosta muotoiltu valkosuklaalevy leivinpaperilla hetkeksi pakkaseen jähmettymään. Käytä alustana esim. leikkuulautaa, jolla levy kovettuu suoraksi.

3. Irrota jähmettynyt levy leivinpaperista ja nosta se kakun päälle.

4. Valmista haluamasi väriset vesi-tomusokeri-yhdisteet. Voit käyttää pohjana kaupan valkoista, vaaleanpunaista tai ruskeaa tomusokeria ja värjätä niitä edelleen elintarvikeväreillä.
Itse käytin yllä olevaan kakkuun kolmea väriä: valkoista sekä valmista vaaleanpunaista ja violettia (värjätty sinisellä värillä vaal.punaisesta).

5. Kaada tomusokeriseokset valkosuklaalevylle yksi kerrallaan. Kannattaa kaataa osa vierekkäin, osa suoraan toistensa päälle. Sekoittele vielä vähän värejä toisiinsa lusikalla, jotta lopputulos näyttää halutulta. :)

6. Tee reunojen kermakoristeet.