Mud Cake eli mutakakku on nimensä mukaan paistamisessa mutaisen pehmeäksi jätetty suklaakakku. Mutakakku yllättää positiivisesti: karun ulkomuodon alta paljastuu herkku, jolle perinteinen "valmiiksi paistettu" suklaakakku ei pärjää! Alla oleva resepti on maukas ja hyvä, sillä siihen löytyy aina tarpeet kaapeista (useinhan mutakun reseptit vaativat viskiä tai tummaa suklaata). Tätä ohjetta olen käyttänyt kauan ja paljon. :)

 


2 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota (mielellään aitoa kaakaota)
1 tl vaniljasokeria

 

 

 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada jauhotettuun irtopohjavuokaan, halkaisija 24cm.

Mutakakun kanssa haastavinta on sopiva paistaminen. Nyrkkisääntö tälle ohjeelle on 20 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasossa. Ohje tuottaa matalan (ehkä n. 2 cm) kakun, joten usein olen tehnyt kaksinkertaisena, jolloin paistoaikakin on pidempi. Kakku on valmis, kun se on hyytynyt reunoilta lukien puoleen väliin tai hieman yli, mutta on edelleen keskeltä pehmeähkö.

Koristelu ja tarjoilu: Mutakakku on parhaimmillaan levättyään muutaman tunnin paistamisen jälkeen. Koristele ripottelemalla päälle tomusokeria. Tarjoa mutakakun kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta. (Kuvan pursotukset tehty Floran vaniljavaahdolla)

 

Kakku ennen koristelua. Pinta kovettuu, mutta keskeltä paistaa mutaisa sisältö. Nam!