Isänpäivän suolainen herkku: pannarirulla kylmäsavulohitäytteellä. Samalla testailtiin uusia reseptejä Kala-Kallelle ja hyväksi todettin :) Tässä ylemmässä kuvassa rullaa on leikattu lämpimänä, joten jälki on sotkuisempi. Alla kuva kylmänä tarjotusta rullasta, joka leikkautuukin kauniimmin.

 

Pannari:

6 kananmunaa
7 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl suolaa


Täyte:

200g tuorejuustoa, esim. ruohosipuli-maustettu
165 g kylmäsavulohta, Kala-Kallen löylylohta tietenkin ;)
1½ dl tuorekurkkua
½ punasipulia
2 dl juustoraastetta
½-1 tl sitruunapippuria
2 rkl tilliä
 

Valmista pannari: Vatkaa sekaisin munat ja maito, lisää jauhot ja suola. Kaada seos leivinpaperilla vuorattulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin 25-30min.

Valmista täyte: Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Tee tuorekurkusta ja punasipulista pieniä kuutioita, raasta juusto. Sekoita pienityt ainekset tuorejuuston joukkoon. Mausta sitruunapippurilla ja kuivatulla tai tuoreella tillillä.

Levitä täyte tasaisesti valmiin pannarin päälle. Kääri rullalle kääretortun tapaan leivinpaperilla auttaen. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja tilliä. Maku paranee, kun rullan antaa maustua yon yli jääkaapissa. Lohi-pannarirullan voi tarjota lämpimänä tai kylmänä. Jos haluat tarjoilla lämpimänä, käytä rullaa uunissa noin 10-15minuutin ajan juustoraasteen ripottelun jälkeen tai seuraavana päivänä ennen tarjoilua.

 

Rullaa on helpompi leikata, kun se on tekeytynyt yön yli jääkaapissa. Sopii tarjoiltavaksi sekä kylmänä että lämpimänä!