Olen etsinyt jo useamman vuoden sopivaa kreppitäytettä, jossa sekä maku että erityisesti koostumus loksahtaisivat kohdalleen. Kreppitäytteet ovat usein liian vetisiä ja valuvat ulos rullista, smetanalla saattaa päästä lähelle hyvää koostumusta mutta silloin krepit menevät liian tuhdiksi tavaraksi syödä hyvällä omatunnolla. Tällä kertaa kokeilin lohi- ja kinkkutäytettä, joista jälkimmäinen jälleen uunissa lirutteli rullista ulos. Sen sijaan lohi-täyte osui ja upposi! Nyt löytyi sekä maultaan että koostumukseltaan täydellinen kreppitäyte, minä ja koemaistajani olimme myytyjä. Onnistumisen juju löytyi lähempää kuin uskoin: Kala-Kallen Savulohesta, sillä siitä saa sekä parhaan maun että koostumuksen, koska täyssäilyke-lohi muussattuna sitoo täytteen hyvin pysyväksi, mutta sopivan ilmavaksi. Lisäksi tätä voi syödä hyvällä omatunnolla. Täysosuma! :)


 

Täydellinen Lohi-katkarapu-täyte

noin 8 kreppiin tai 10 uuniperunaan


1 purkki Kala-Kallen savulohta (myös Loimilohi tai Löylylohi käy) vedessä (myös öljyssä tai tomaattikastikkeessa käy)
1 dl katkarapuja
4 keitettyä kananmunaa
1 purkki kermaviiliä
2 dl juustoraastetta
Tilliä
Sitruunapippuria

 

Keitä kananmunat ja sulata katkaravut. Valuta Kala-Kallen purkista ylimääräinen vesi/öljy/tomaattikastike pois, poista lohiperhosista nahat ja muussaa kevyesti haarukalla kala purkkiinsa. Sekoita kaikki ainekset. Täytä täytteellä valmiit kreppi-lätyt tai uuniperunat.

Kreppien valmistus: Tee lättytaikina (ohje esim täällä) ja paista lätyt. Nostele valmiiden lättyjen keskelle täytettä ja pyörittele rulliksi. Ripottele pintaan juustoraastetta ja käytä kuumassa uunissa noin 5min, kunnes juusto on sulannut.

Uuniperunoiden valmistus: Harjaa 10 perunaa puhtaaksi, asettele pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 45min (testaa haarukalla että ovat pehmenneet kypsiksi). Tee valmiisiin perunoihin leveä viilto ja täytä.

Edellisenä päivänä tein kreppejä ja luulin ettei mikään voi olla parempaa. Kunnes seuraavana päivänä tein lopusta täytteestä uuniperunoita, ja lausuin samat sanat uudelleen!