Laadukkain ja maukkain valmistamani piirakka. Täydellisyys lähtee laadukkaista raaka-aineista: kotimaisia, villiä kanttarelleja, tuoretta rosmariinia, salottisipulia... Tässä piirakassa käytetään normaalia (valmis)piirakkapohjaa, mutta ei munamaitoa.

 

Karamellisoitu sipuli-kanttarellipiirakka

 

1 pkt (400g) ruisperunataikinaa tai rukiinen piirakkapohja

Karamellisoidut sipulit:
7-10 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä(tai suppilovahveroita)
1 rkl sokeria

Päälle:

200g fetaa
½ ruukkua tuoretta timjamia tai rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl pinjansiemeniä tai paahdettuja cashewpähkinöitä
suolaa, mustapippuria

 

Kuori jalohko salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä voi-öljyseoksessa pannulla keskilämmöllä n. 5min. Lisää sienet ja paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Ripottele pännulle sokeri ja paista, kunnes sokeri sulaa. Kauli taikinasta yksi iso tai kaksi pienempää pohjaa. Lusikoi karamellisoitu sipuli-sieni-seos pohjille. Mausta suolalla ja pippurilla. Murustele feta ja yrtit pinnalle. Valuta pinnalle öljy. Paista uunissa keskitasolla n. 10min, kunnes pohja on kypsä. Ripottele päälle pinjansiemenet tai pannulla oliiviöljyssä paahdetut, pienityt cashewpähkinät.