Tässäpä ehkä yksi kauniimmista tavoista koristella muffinsit: vaaleanpunainen marenkihuippu, suklaa ja värikkäät strösselit. Ja kuinka herkullista! Marenki-idean löysin Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta.

 

Mango-muffinsit

2 kananmunaa
vajaa 2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
100 g voita
1,5 dl maitoa
3 tl cointreau-likööriä
1 tölkkä mangoa, paloiteltuna

 

Marenki

3 kananmunan valkuaista
1,5 dl mansikkatomusokeria
1 dl sokeria

Lisäksi tummaa suklaata ja nomparelleja koristeluun

 

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kaikki ainekset vaahtoon mahdollisimman vähän sekoittaen. Paista 200 asteessa noi 15-20 min.

Valmista marenki: erottele valkuaiset, vatkaa ne vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut sokerit pienissä erissä. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa. Pursota maistettujen muffinsien päälle ja paista edelleen uunin alatasolla 150 asteessa noin 6-8 minuuttia. Koristele. Voit nopeuttaa koristeluiden kovettumista nostamalla muffinit jääkaappiin.