Upean raikas kesäsalaatti! Sipsejä salaatissa ovat ideatuliainen Japanista, jossa olin vaihdossa lukiossa. Erikoinen valinta, mutta toimii ja tuskin kaipaa suositteluja. :D Mansikoita sen sijaan ihan suosittelen - kokeilin eka kertaa salaattiin ja taisin jäädä koukkuun, loistavan raikas makuelämys.
Jääsalaattia, revittynä
Ruukku herneenversoa tai rucolaa, revittynä
pieni pala kurkkua
n. 2 dl mansikoita, puolitettuna
n. 100 g mozzarella-juustoa, paloiteltuna
n. kaksi kourallista Perus- tai Herkkusipsejä, hieman murskattuna
Tärkeintä tässä salaatissa on tuoreet raaka-aineet ja kunnon kuivaus huuhtelemisen jälkeen. Ylimääräinen vesi pitää valuttaa hyvin pois, etteivät sipsit ime vettä itseensä. Lisää sipsit juuri ennen tarjoilua, jotta ne ovat rapeita. Lopputulos ei salaatinkastiketta, edes öljyä, kaipaa!
Koska söin Japanin isäntäperheessäni sipsi-salaattia, fiilistellään nyt muutamilla Japanin ruoka-aiheisilla kuvilla ja tutustutaan vähän maan ruokakulttuuriin:
Paikallisia tikkareita markkinoilla: etikkaisia mustekalan lonkeroita
...ja tässäpä niitä maistellaan!
Eräässä koulussa meitä opetettiin tekemään sushia, tässä opettajamme....
...ja tässä lähikuvassa luomuksemme. Täytteenä turvallista munakasta(jossa muuten sokeria Japanissa), salaattia, tonnikalaa, katkaraputankoja jne.
Paikallisesta sushi-baarista turvallisuus olikin jo kaukana. Lähinnä raakaa kalaa eri muodoissa ja erittäin äkäistä wasabi-tahnaa
Mitä epäilyttävämmän näköistä, sen parempaa! Näyttää toukalta, mutta olikin jonkinmoinen hedelmä.
...Tästä taas ei enää osaa sanoa mitä oltiin syömässä...
Paikallinen vihreä tee ja sen kanssa syötävä äklömakea marsipaanileivos
Lisää marsipaaniherkkuja :D
Paikallinen koululaisen eväsrasia. Tuo valko-pinkki-kuvioitu on muuten kalaa! Maku yllätti, kun luulin syöväni karkkia :P
Ja paikallinen kotipaketti, joka sisälsi nuudelia ja soijaa. Ei ihan perus pahvilaatikko..
Kommentit