Sopii itselle välipala- tai iltapalaherkuksi tai tarjottavaksi vieraille. :)

 

4 viipaletta paahtoleipää
voita
n. 50g tuorejuustoa
n. 150g lämminsavulohta, suosittelen Kala Kallen savu- tai loimulohta
1½ dl juustoraastetta
3 rkl maustamatonta jogurttia
sitruunapippuria
tuoretta pilkottua persiljaa tai tilliä

Sekoita täytteeseen tuorejuusto, lohi, 1dl juustoraastetta, ripaus sitruunapippuria sekä persiljaa tai tilliä. Kuumenna pannu. Voitele leivät molemmilta puolin ja laita leivät pannulle. Jaa täyte kahdelle leivälle ja nosta toiset viipaleet niiden päälle. Paista, kunnes alempi leipä on kullanruskea.

Ota pannu tulelta, siirrä leivät uunin kestään astiaan ja lämmitä valmiiksi uunin grilli. Sekoita loppu juusto, jogurtti ja ripaus sitruunapippuria keskenään. Jaa täyte leipien päälle. Nosta leivät grillin alle. Grillaamalla saat kauneimman lopputuloksen, mutta leivät voi valmistaa myös normaalissa uunissa noin 175 asteessa. Grillaa kunnes jogurtti-juustoseos on hieman ruskea. Ripottele päälle tuoretta pilkottua persiljaa tai tilliä.

 

(Jos joku hoksaa samat reseptit www.kalakalle.com niin nekin ovat minun tekeleitä, eli en ole vain varastanut omiin nimiini.)