Tein ison piirakan ja muutamia pieniä, alla ohje isoon. Lopputulema ei äklömakea, mutta taatusti hyvä. Makoisia viinaksia kannattaa hyödyntää: tähän rahkatäytteeseen valkosuklaa-kermalikööri antoi ihanasti makua!
Pohja:
1 pkt murotaikinaa
1 prk mustikka-pilttiä
Täyte:
1 prk maitorahkaa
2 dl vispikermaa, vatkaa
2 rkl valkosuklaa-kermalikööriä
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
Pinnalle:
Mustikoita
Hyytelösokeria
Ripaus kookoshiutaleita
Painele murotaikina voideltuun&jauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa noin 12min, kunnes väri on soppelin kaunis. Anna jäähtyä, levitä sitten pohjalle mustikkapiltti. Vatkaa kerma ja sekoita sen joukkoon muut ainekset. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10min, purista ylimääräinen vesi pois ja sekoita tilkkaan kiehuvaa vettä/mustikkamehua ja kaada sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä. Ripottele pinta täyteen mustikoita ja tee kiille päälle hyytelösokerista.
Kommentit