"Tämä mustikkapiirakka on taideteos itsessään, ja hyvän makuinen!" "Mutta valmistuu helpolla siinä missä perupiirakkakin." Kahvipöytäkeskustelu kiteyttää reseptin :)

 

Mustikkapiirakka marenkikruunulla:

 

Pohja:

100g voita, sulatettuna
½ purkkiakermaviiliä
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mysliä
½ dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kaardemummaa
 

Päälle:

4 dl mustikoita
 

Marenki:

5 valkuaista
1 ja 1/4dl sokeria

 

Sekoita pohjan ainekset, painele korppujauhotettuun piirakkavuokaan ja esipaista 5min 200 asteessa. Kaada mustikat päälle ja paista vielä 25min.  Valmista marenki: vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki. Pursota paistetun piirakan päälle ja laita 200 asteeseen vielä 5minuutiksi, jotta marenki saa väriä.