"Tämä mustikkapiirakka on taideteos itsessään, ja hyvän makuinen!" "Mutta valmistuu helpolla siinä missä perupiirakkakin." Kahvipöytäkeskustelu kiteyttää reseptin :)
Mustikkapiirakka marenkikruunulla:
Pohja:
100g voita, sulatettuna
½ purkkiakermaviiliä
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mysliä
½ dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kaardemummaa
Päälle:
4 dl mustikoita
Marenki:
5 valkuaista
1 ja 1/4dl sokeria
Sekoita pohjan ainekset, painele korppujauhotettuun piirakkavuokaan ja esipaista 5min 200 asteessa. Kaada mustikat päälle ja paista vielä 25min. Valmista marenki: vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki. Pursota paistetun piirakan päälle ja laita 200 asteeseen vielä 5minuutiksi, jotta marenki saa väriä.
Kommentit