Operaatio tuhoa pari litraa maitoa: siispä pannaritehdas pystyyn! Makeaa ja suolaista. Makeassa yhdistyi kesän aloittava herkku eli raparperi sekä sen lopettava mustikka (eli viimeisetkin tyhjäksi pakastimesta, tilaa uusille).

 

Pohja, pellillinen:

8 dl maitoa
3 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Päälle:

3,5 dl raparperia, pieneksi paloiteltua
2 dl mustikkaa

Tarjoa lisänä jäätelöä
 

Sekoita pohjan ainekset keskenään, kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Ripottele päälle täytteet. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin puolituntia. Raparperin (sisältämän oksaalihapon vuoksi) kanssa on herkuteltava maitotuotteita, siispä tarjoa pannarin kanssa vaniljajäätelöä tai vaniljavaahtoa.