Vihdoin kokeilin Caipirinha-hyydykekakkua - ja oli positiivinen yllätys! Limeä ja makeutta, mutta silti erilainen maku hyydykekakkumaailmassa. Ohjeita löytyy netistä paljon, useimmissa tuorejuustoa, mutta itse kokeilin mitä kaikkea muuta hyydykekakkuun voi laittaa. Samalla kokeilin valkoviiniä kiilteeseen, nam. Pipareista löytyi paloittelemalla ihana sydänkuvio reunoille ja jouluinen maku.

 

Caipirinha-hyydykekakku

Pohja:
n. 200g pipareita
70g voita
2 rkl maitorahkaa/maustamatonta jogurttia

Reunoille:
Pipareita, leikkaa neljään osaan jotta tulee sydämen mallisia

Täyte:
2,5 dl vaniljakastiketta vaahdotettuna
500g maitorahkaa
200g viiliä
1 pkt Caipirinha-drinkkijauhetta
1-2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä

Kiille:
1 dl makeaa valkoviiniä
1 dl limua, jaffa tai sprite
Vihreää elintarvikeväriä
3 liivatelehteä

 

Sekoita pohjan ainekset ja painele pohjalle, asettele piparikoristeet irtopohjavuan reunoille. Vaahdota vaniljavaahto, lisää maitorahka, viili, vaniljasokeri ja caipirinha-drinkmixjauhe. Mausta 1-2 dl tomusokerilla osissa lisäten. Maista välillä jottei tule mielestäsi liian makea, sillä drinkkijauhe itsessään antaa jo makean maun! Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n 10min, purista ylimääräinen vesi pois ja sekoita tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivatevesi nauhana täytteen joukkoon, kaada sitten koko täyte irtopohjavuokaan. Anna jahmettyä pari tuntia, tee sitten kiille ja anna vielä maustua yön yli. Itse käytin kiilteeseen makeaa valkkaria ja jaffaa. Kokeile kuitenkin viini+limu yhdistelmän yhteensopivuus! Toki voit käyttää myös mehua tai pelkkää limua.


Tein koristejoutsenen limestä: onnistuu, vaikka onkin limen kosteuden takia haastavempaa kuin omenasta tehtynä. Ohje löytyy mm. täältä

 

 

Piparit neljään osaan sydämiksi! Ihana koristeluidea jouluksi :)