Kummipoika on ennättänyt jo vuoden ikään ja sen mukasesti koristelin lohipiirakan pojan synttärijuhlille. Korvaan osan piirakkapohjan valtavasta voi-määrästä yleensä maitorahkalla, mutta tällä kertaa yhtä hyvin toimivalla maustamattomalla jogurtilla.

 

Pohja

60g voita
125g maustamatonta jogurttia
2,5 dl jauhoja, ruista ja vehnää yhdistellen
3 rkl vettä
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta


Täytteeksi

200g Löylylohta
2 dl juustoraastetta
100 g parsakaalta
½ punasipuli

 

Munamaito

2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa (kevyt)
tilliä
sitruunapippuria

 

Sekoita pohjan ainekset ja painele se korppujauhotettuun piirasvuokaan. Esipaista pohjaa noin 12 min 225 asteessa. Täytä ja paista noin 20-25min kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut väriä. Koristele halutessasi.