Reseptin pikkuleipiin löysin Kinuskikissalta, mutta muokkasin sen gluteenittomaksi. Nämä pikkuleivät kahvi-viski-täytteellä sopivat aikuiseen makuun. Ensimmäisen koe-erän pikkuleipiä tein siskoni polttareihin, lopullinen 150 pikkuleivän satsi tuli tehtyä myöhemmin häihin. Kokeilin koristeluun nuottiavainta, sydäntä ja M<3V tekstiä. Pikkuleivät saivat lopulliseksi koristeluksi nuottiavaimen, ja lisäksi häävierailta kehuja!

 
Gluteenittomat murotaikina-keksit
 

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl peruna- tai maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää jauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti. Paista 200 asteessa vajaa 10min.
Yleensä murotaikina kaulitaan ohueksi levyksi, mutta gluteenittomana taikina leviää uunissa kauniimman tasaiseksi kuin vehnäjauhoilla tehtynä, jolloin taikinaa voi nostella teelusikalla suoraan uunipellille kaulimisen sijaan. Näin tuloksena on paksumpia keksejä. Gluteenittomissa makukin on hyvä!
 

Irish Coffee -täyte

75 g voita
1 ½ dl tomusokeria
3 tl murukahvia
3 tl viskiä

Vaahdota voi ja tomusokeri. Mausta murukahvilla ja viskillä.