Lohipiirakka on hyvää ja teen sitä usein, joten homma kaipaa jotain vaihtelua. Kokeilin samalla kertaa sisäänleivottua ja kalanmallista piirakkaa - tykkäsin molemmista. Leivoin tämän polttareihin, jonka kanssa oli niin paljon muutakin tekemistä, että jouduin turvautumaan kaupan valmispiirakkapohjaan.
Tähän suosittelisin kumminkin itsetehtyä, vähempirasvaista piirakkapohjaa tai jopa pitsapohjaa. Näin sisäänleivottupiiras pysyy ilmavampana eikä ole liian rasvainen.

 

Sisäänleivottu lohipiirakka

2 annosta piirakkapohjaa
2-3 dl kylmäsavulohta paloiteltuna
1,5 dl juustoa kuutioituna
1,5 dl paprikaa kuutioituna
1 punasipuli kuutioituna
tilliä
+ kananmuna voiteluun



 Käytä kiireessä valmispiirakkapohjaa, itsetehtyä kevyempää tai pizzataikinaa. Kauli taikina kahdeksi isoksi, ohueksi levyksi ja leikkaa ne kalanmallisiksi. Asettele täytteet toisen pohjan päälle. Voitele alimman pohjan reunat kananmunalla, aseta toinen kanneksi ja painele reunat yhteen. Voitele päältä kananmunalla. Tee piirakkataikinasta kiduskansi, pistele piirakka haarukalla ja asettele kurpitsansiemeniä suomuiksi.
Paista 200 asteessa noin 20min.

 


Täytettynä


Matkalla uuniin