Nämä pikkuleivät kantavat vaatimattomasti nimeä Maailman Parhaat, ja ovat nimensä mukaiset. Resepti oli mummollani vakiokäytössä (ja minulla kyläillessä vakiosyönnissä) ja sen taika perustuu yksinkertaisuuteen: vanhat kunnon ainekset (kaikkea epäterveellistä ja paljon) eikä mitään hienosteluja. Etualalla on alkuperäisiä Maailman Parhaita ja taka-alalla oma suklainen (siis pikkuruiseen hienosteluun sortunut) versioni. Tässäpä resepti:

 

Maailman Parhaat, eli Kerttu-mummun siirappipalat

Ohjeella tulee 2 uunipellillistä keksejä

200g voita
2 + 1/4 dl sokeria
1 keltuainen
3 rkl siirappia
3 tl vaniljaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

 

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
2. Lisää keltuainen ja siirappi, sekoita
3. Sekoita keskenään kuivat ainekset, lisää ja sekoita tasaiseksi. Tärkeää: Tässä ei saa käyttää liikaa jauhoja! Ohjeen 5 dl eikä sitten kukkurallisia mittauksia! Näin pikkuleivät leveää uunissa mataliksi ja rapeiksi. Jos jauhoja on liikaa, pikkuleivistä tulee kuivahkoja ja tylsiä.
4. Muotoine taikinasta sormenpaksuisia tankoja ja nostele ne uunipellille. Pikkuleivät leveää uunissa noin 5cm levyisiksi.
5. Paista 200 asteessa noin 10 min, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
6. Leikkaa tangot lämpimänä vinottain salmiakin-muotoisksi Maailman Parhaiksi pikkuleiviksi.

 

 

Maailman 2. Parhaat, eli lapsenlapsen suklaa-palat

1 annos Maailman Parhaita
Taloussuklaarouhetta, noin 1,5 dl


Valmista Maailman Paras -pikkuleipätaikina yllä olevalla ohjeella. Lisää lopuksi taloussuklaa joukkoon.

 

 

Joskus olen kokeillut koristella näitä, mutta olen todennut, että kaunein lopputulos on yksinkertaisen koristelematon!