Runebergin tortut ovat herkkua. Minulle mieluisimmissa Runebergin tortuissa on maistuvan reippaasti karvasmantelia ja paljon mantelia, jotka täytyy tietenkin murskata itse kokonaisista manteleista, jotta taikinaan jää myös isohkoja paloja.
Runebergejä tulikin tehtyä niin paljon, että osansa saivat niin naapurit, kaverit yliopistolla kuin jokainen, joka sattui piipahtamaankaan ovellamme +/-viikko helmikuun viidennestä! :D

 

Tätä ohjetta käytin, tulee 12 kpl muffinsivuokaan tehtynä.

 

175g leivontamargariiniä
0,5 dl maitoa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
2 dl manteleita, murskattuna
2 tl leivinjauhetta
karvasmantelia, ehkäpä n. 4 tippaa

 

Pinnalle:

Vadelmahilloa ja sitruunanmehu+vesi+tomusokeri-seosta

 

Vatkaa margariini ja sokeri, sekoita joukkoon muna ja maito, mausta karvasmantelilla. Jauha mantelit (myös isohkoja paloja kannattaa jättää) ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan. Laita muffinsivuan koloihin muffinsipaperit ja jaa takina niihin. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Koristele renkailla.