Hyvä ohje, epäonnistunut toteutus. Opetus=et voi tehdä 1,5 tunnissa kakkua, joka vaatii aikaa vähintään 4 tuntia. Kakkuni epäonnistumisen syyksi tuli siis kiire, sillä täyte ei kerennyt jähmettyä ja se pursuili ulos kakkua leikatessa. Ohje oli kuitenkin hyvä ja aion tehdä samaisen kakun uudelleen, jahka tulee sopiva tilaisuus :)

 

 Tein pohjan Herkkukirpun ohjeella, se on alla kopioituna. Täytteen sovelsin itse.

100g voita
100g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 keltuaista
200g taloussuklaata
5 valkuaista
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

 

Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Erottele viiden kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset ja sula taloussuklaa voi-sokerivaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja taloussokeri kuohkeaksi. Nostele ja sekoittele valkuaisvaahto varovasti taikinaan (älä vatkaa). Lisää lopuksi vielä vehnäjauho. Sekoita varovasti (älä vatkaa). Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, mielellään irtopohjavuokaan (täyttäminen ja hyydyttäminen on näin helpompaa). Paista uunin keskitasossa, 175 asteessa vajaa tunti.

 

Täyte

1 purkki säilykepäärynöitä, ota myös mehu talteen
2 dl Flora vanillaa
2 rkl sokeria
4 liivatelehteä

 

Soseuta säilykepäärynät ja ota niiden mehu/sokeriliemi talteen. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, makeuta sokerilla. Liota liivatelehtiä muutama minuutti kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka päärynöiden mehua, purista lionneista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kuumaan päärynämehuun. Lisää vanillavaahtoon soseutetut peräkkäin päärynät ja liivatelehti-mehu.

Leikkaa suklaakakku kahteen osaan, aseta alempi osa tarjoilulautaselle ja laita irtopohjavuan reuna tiiviisti sen ympärille. Kostuta alaosa makusi mukaan joko päärynöiden mehulla, maidolla tai maitokahvilla. Laita sitten täyte alemman pohjan päälle ja nosta täytteen päälle toinen osa kakkua. Kostuta myös sitä (joko heti tai vasta hyytymisen jälkeen). Anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Poista sitten irtopohjavuoan reuna ja koristele kakku.

 

Suklaapäällinen

200g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl vahvaa kahvia
 
Kuumenna kerma ja sulata sen joukkoon rouhittu suklaa, lisää joukkoon kahvi. Anna seoksen jäähtyä ennen kakun päälle levittämistä. Levitä ja anna jäähtyä jääkaapissa loppuun ennen kermapursotuksia.

 

Kermaruusut

1 dl kuohukermaa
vihreää elintarvikeväriä

 Vatkaa kerma, värjää vihreäksi ja koristele, esim. ruusuiksi ruusutyllalla. Muista antaa suklaakuorrutteen jäähtyä hyvin ennen pursottamista: muuten ruusut leviävät muodottomiksi.