Tämä pinaattipiirakka on filotaikinan sisäänleivottu: mukavaa vaihtelua ja varsin herkullinen! Suosittelen.
Idean sain joululahjaksi saamastani Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta, täytettä muokkailin jonkin verran.

 

Yksi iso pyöreä piirakka, n. 12 palaa

 

Filotaikina

2 dl vettä
2 kananmunaa
1 dl öljyä
2 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
 

Täyte

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
300 g pakastepinaattia
200 g ranskankermaa
1 dl juustoraastetta
100 g raejuustoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
½tl mustapippuria
1 tl muskottipähkinää

 

Lisäksi

oliiviöljyä, voiteluun
unikonsiemeniä, pinnalle

 

Mittaa vesi kulhoon, lisää siihen kananmunat, öljy ja suola. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa koneella noin 10min. Kääri taikina öljyttyyn muoviin ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

Valmista täyte. Kuullosta pilkotut sipulit pannulla. Sulata pakastepinaatti ja valuta se mahdollisimman hyvin: jos pinaattiin jää paljon vettä, täyte leviää piirakasta. Sekoita keskenään kuullotetut sipulit, pinaatti, ranskankerma, juustoraaste, raejuusto ja kananmunat. Mausta valkosipulilla ja mausteilla.

Jaa levännyt taikina kuuteen osaan ja kauli pallot hyvin ohuiksi, pyöreiksi arkeiksi (niin suuri kuin uunipellillesi mahtuu, noin pyöreän pizzan kokoinen). Voitele arkit molemmin puolin oliiviöljyllä ja nosta kolme arkkia päällekkäin uunipellille. Levitä täyte niiden pinnalle ja aseta loput kolme arkkia kanneksi päälle. Voitele pintaa oliiviöljyllä, pistele pinta haarukalla ja ripottele päälle unikonsiemiä. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35-40min.