Nämä upeat muffinsit yhdistävät kaksi makunautintoa samaan muffinivuokaan: pätkissuklaan ja valkosuklaan. Herkkua! 

Muffinsit olivat kauniita heti paiston jälkeen, mutta koristelin ne vielä kaksivärisellä kermavaahdolla (valkoinen-suklaanruskea, värjätty aidolla kaakaolla). Viimeistä kermavaahtohuippua tehdessäni ovikello soi, vieraat tulivat ja muffinsit katosivat, joten en kerennyt napata kuvaa lopullisesti koristelluista Cupcake:ista! :D
Idean kaksivärisistä muffineista sain Ulla Svenskin Unelmaleivonnaiset-kirjasta, mutta muokkasin reseptejä vieläkin herkullisemmiksi :P

 

Pätkis-valkosuklaa-tiikerimuffinit, 12 kpl

 

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa
100 g voita
 

Valkosuklaa-osaan:
70 g valkosuklaata
 

Pätkis-osaan:
50g tummaa suklaata
n. 10 minipätkis-pussin pätkispalaa
2 rkl aitoa kaakaojauhetta

 

Muffinssien kaikkien aineiden tulisi olla huoneenlämpöisiä, siksi aloitetaan sulattamalla tarvittavat aineet.
Sulata valko- ja tummasuklaa (ei pätkispaloja!) eri kupeissa, sulata myös voi. Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin kananmunat, maito ja sulatettu voi. Sekoita kerralla nopeasti vatkaimella sekaisin.
Jaa massa kahteen eri kulhoon. Lisää toiseen sulatettu valkosuklaa, toiseen sulatettu tummasuklaa sekä kaakaojauhe ja pieniksi paloitellut pätkikset (tarvitset myöhemmin jokaista muffinia kohden vielä yhden pätkispalan, joten varaa ne sivuun jo paloitellessasi loppuja pätkispaloja).
Laita täyte vuokiin. Massan koostumuksen mukaan voit joko nostella lusikoilla kahta massaa vuokaan eri reunoille (näin tein itse) tai laittaa massat pursotinpusseihin ja pursottaa niitä yhtä aikaa vuokiin (näin Ulla Svensk neuvoo).
Paina muffinivuokaan vaaleaan osaan pala valkosuklaata ja tummaan osaan yksi pätkispala. Paista muffineita uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15-20min.

 

Tiikeri-muffinsin sisältä paljastuu valkosuklaa- ja pätkissydämet, nam!