Nämä domino-suklaapallot olivat menestys: nättejä, melko helppoja valmistaa ja ennen kaikkea makean hyviä. Ei liian äkkimakeaa, mutta muutama pallo täytti makean nälän. Näitä sopisi leipoa vaikka joululahjaksi :)

 

Kolme eri versiota domino-suklaa-palloista, yhdestä ohjeesta tulee 16 palloa:

 

Vanilja & Marianne -pallot

1 dl kaurahiutaleita
4 rkl tomusokeria
2 rkl kaakaota
8 kpl vanilja-dominokeksiä
4 rkl marianne-rouhetta
3 rkl leivontamargariiniä
20 palaa suklaata (fazerin sininen)

 

Pipari & Pähkinä -pallot

1 dl kaurahiutaleita
4 rkl tomusokeria
(2 rkl kaakaota halutessasi)
8 kpl piparin makuista domino-keksiä (kausituote, jonka tulevaisuudessa voi korvata 4 dominolla ja 4 piparilla)
5 rkl cashew-pähkinöitä murskattuna
3 rkl leivontamargariiniä
20 palaa suklaata (fazerin sininen)


Mustaherukka & Suklaa -pallot

1 dl kaurahiutaleita
4 rkl tomusokeria
2 rkl aitoa kaakaota
8 kpl mustaherukan makuista dominoa (kausituote myöskin?)
3 rkl leivontamargariiniä
20 palaa suklaata (fazerin sininen)

 

LISÄKSI kuorrutukseen reilusti tummaa suklaata ja koristeluun esimerkiksi valkosuklaata, pähkinämurskaa tai nomparelleja.

 

Valmistusohje:

Sekoita keskenään kaurahiutaleet, tomusokeri ja kaakao. Lisää joukkoon ohjeen makuiset dominot ja marianne-rouhe tai rouhitut cashew-pähkinät. Sulata leivontamargariini ja lisää se joukkoon sekoittaen mahdollisimman tasaiseksi. Sulata suklaa, lisää ja sekoita lopullisesti yhtenäiseksi massaksi.
Pyörittele noin 16 palleroa ja anna niiden hyytyä jääkaapissa hetki (n.10min). Sulata (tumma)suklaa ja kasta pallerot yksitellen siihen. Nosta kuivumaan ja pinnan kovetettua koristele esimerkiksi valkosuklaalla, pähinämurskalla tai nomparelleilla.
Säilytä jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua etteivät pallot ole kylmästä liian kovia.