Näillä alkaa hyvä väli- tai iltapala :)

 


Karjalanpiirakat, 12 keskikokoista


Täyte:

Riisipuuroa


Kuori:

1,5 dl kylmää vettä
2,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
 

Munamaito:

2 dl maitoa
1 tl voita

 

Sekoita kylmään veteen suola, jauhot ja öljy. Vaivaa tasaiseksi käsin. Jaa takina 12 osaan ja kauli niistä soikean muotoisa, parin milliä ohuita levyjä.

Nosta levylle pari ruokalusikallista riisipuuroa. Nosta ja rypytä reunat karjalanpiirakan muotoon.

Paista 275 asteessa noin 15 min eli kunnes piirakoiden pintaan on tullut vähän väriä.

Lämmitä maito ja lisää voi siihen. Kasta valmiit piirakat maitoon ja pinoa ne päällekkäin kulkoon pehmenemään. Peitä kulho liinalla. Herkuttele piirakoiden päällä munavoita.

  

Kevyt munavoi

5 kananmunaa
200 g rasvatonta raejuustoa
1 rkl voita
ripaus suolaa tai yrttisuolaa

 

Pieni kananmunat murskaksi. Sulata ruokalusikallinen voita ja sekoita siihen muut ainekset. Maista vaatiiko munavoi lisää mausteita.