Tämän kylmäsavulohipiirakan pohja on kevyempi ja mielestäni maukkaampi kuin normaali piirakkapohja, tsekkaa ohje alta.

 

Kalakoristeet leikataan veitsellä (vapaalla kädellä) eri värisistä paprikoista. Vihreän paprikan voi korvata myös kurkulla.

 

 

Pohja:

 

50-70 g leivontamargariinia

½ purkkia (n. 125g) maitorahkaa (kevyt)

2dl jauhoja, yhdistellen maun mukaan vehnää, ohraa ja ruista

2 rkl vettä

½ tl suolaa

½ tl leivinjauhetta

 

 

Täyte:

200 g kylmäsavulohta

n. 100 g paprikaa, vaikka kaikkia kolmea väriä

100 g juustoa

 

 

Munamaito:

2 kananmunaa

1 dl maitoa

1 dl kermaa

ripaus sitruunapippuria

reipas ripaus (kuivattua) tilliä

 

 

Paloittele jo alussa lohi ja paprikat pieniksi paloiksi.

Laita uuni lämpenemään. Valmista pohja sekoittamalla pehmeään rasvaan jauhot, rahka, mausteet ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lainele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa 13-15min.

Pohjan ollessa uunissa raasta juusto ja valmista munamaito sekoittamalla ainekset keskenään.
Ripottele puolikypsän pohjan päälle kuutioidut lohet ja paprikat, kaada munamaito päälle. Paista piirakkaa vielä noin 20 min eli kunnes täyte on hyytynyt.

Leikkaa paprikasta laajoja, ohuita paloja, joista voit leikellä veitsen kärjellä pieniä kaloja uiskentelemaan ympäri piirakan reunaa :)