1247511805_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Enoni vaimo on tehnyt minun ja siskoni yo-juhliin mangokakkua, joka on ollut herkullisinta juustokakkua mitä olen maistanut. Nyt sain tämän ohjeen häneltä ja alla on sekä alkuperäinen mango-kakun ohje sekä tekemäni, hieman muunneltu mango-appelsiini ohje.

 

1247511775_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakku ennen koristelua

 

1247513397_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Reuna-koristeita. Tarkempia ohjeita löytyy Kinuskikissan sivuilta.

 

 

Mango-appelsiini juustokakku

 

pohja:

200 g digestive-keksiä

100 g leivontamargariinia

mausta inkiväärillä, kookoksella tai mintulla

 

täyte:

300 g appelsiini tuorejuustoa

1 (400-450g) purkki säilöttyä mangoa

2 purkkia mango-pilttiä

½ dl sokeria

½ dl mangotölkin mehua

10 liivatelehteä

3 dl vispikermaa

 

pinta:

1 tai 2 purkkia mango-pilttiä

2 liivatelehteä

tilkka mangomehua

 

 

Mango juustokakku

 

pohja ja pinta samat

 

täyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 (400-450g) purkki säilöttyä mangoa

3 purkkia mango-pilttiä

1½ dl sokeria

2 sitruunan mehu

½ dl mangotölkin mehua

10 liivatelehteä

3 dl vispikermaa

 

 

Murenna keksit ja sekoita ne rasvan ja mausteiden kanssa. Laita irtopohjavuokaan pohjalle keskeltä halkaistu, ympyrän mallinen leivinpaperi. Painele seos pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10min. Sekoita tuorejuusto, murskattu mango, mangosose, sokeri ja sitruunanmehu tasaiseksi. Kuumenna tilkka mangomehua, purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumennettuun mehuun. Lisää täyteseokseen hyvin vatkaten.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, sekoita vaahto täytteen joukkoon ja kaada murupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakasta.

Tee pintakerros. Kuumenna tilkka mangomehua, liuota siihen kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja mangosose. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä viileässä.

Halutessasi koristele.