Enoni vaimo on tehnyt minun ja siskoni yo-juhliin mangokakkua, joka on ollut herkullisinta juustokakkua mitä olen maistanut. Nyt sain tämän ohjeen häneltä ja alla on sekä alkuperäinen mango-kakun ohje sekä tekemäni, hieman muunneltu mango-appelsiini ohje.
Kakku ennen koristelua
Reuna-koristeita. Tarkempia ohjeita löytyy Kinuskikissan sivuilta.
Mango-appelsiini juustokakku
pohja:
200 g digestive-keksiä
100 g leivontamargariinia
mausta inkiväärillä, kookoksella tai mintulla
täyte:
300 g appelsiini tuorejuustoa
1 (400-450g) purkki säilöttyä mangoa
2 purkkia mango-pilttiä
½ dl sokeria
½ dl mangotölkin mehua
10 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
pinta:
1 tai 2 purkkia mango-pilttiä
2 liivatelehteä
tilkka mangomehua
Mango juustokakku
pohja ja pinta samat
täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 (400-450g) purkki säilöttyä mangoa
3 purkkia mango-pilttiä
1½ dl sokeria
2 sitruunan mehu
½ dl mangotölkin mehua
10 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
Murenna keksit ja sekoita ne rasvan ja mausteiden kanssa. Laita irtopohjavuokaan pohjalle keskeltä halkaistu, ympyrän mallinen leivinpaperi. Painele seos pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10min. Sekoita tuorejuusto, murskattu mango, mangosose, sokeri ja sitruunanmehu tasaiseksi. Kuumenna tilkka mangomehua, purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumennettuun mehuun. Lisää täyteseokseen hyvin vatkaten.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, sekoita vaahto täytteen joukkoon ja kaada murupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakasta.
Tee pintakerros. Kuumenna tilkka mangomehua, liuota siihen kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja mangosose. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä viileässä.
Halutessasi koristele.
Kommentit