1244614618_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän tiikerikakun tein poikkeuksellisesti matalana, uunipelti-versiona. Idea sopi loistavasti! Tein kakun Hellapoliisin ohjeen pohjalta, mutta vähensin hieman rasvan määrää hieman ja lisäsin maidon ja appelsiinimehun osuutta raitojen kostuttajina. Tässä ohjeessa suklaaraitaan tulee suklaapaloja ja halutessa rommia, vaaleaan raitaan appelsiinin kuoriraastetta ja puristettua mehua. Kun tein kakun matalana piirakkamaisena, koristelin vielä suklaakuorrutteella ja appelsiiniviipaleella. Mukavan poikkeava tiikerikakku!

1244614677_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Appelsiini tehokäyttöön: samasta oranssipallerosta voi ensin raastaa kuorta ja perään puristaa mehut.

 

300g leivontamargariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
reilu 5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta

Suklaaraita:
  n. 150 g suklaata
  2 rkl kaakaojauhetta (mielellään aitoa kaakaota)
  3/4 dl rommia TAI ½ tl rommiaromia ja 1 dl maitoa

Appelsiiniraita:
  1 ison appelsiinin raastettu kuori sekä 1 dl puristettua appelsiinimehua

 

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Ota taikinasta toiseen kulhoon 1/3.
Sulata puolet suklaasta mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Varo polttamasta suklaata.
Lisää suklaa taikinaan yhdessä kaakaojauheen kanssa. Lisää myös rommiaromi ja maito tai rommi, sekoita tasaiseksi.

Lisää suurempaan taikinamäärään appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinin puristettu mehu.

Laita taikinat kerroksittain leivinpaperilla peitellylle uunipellille.
Kypsennä kakkua 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.