Nokkonen antaa upean säväyksen mm. piirakoihin, keittoihin, teeleipiin ja sämpylöihin. Nokkoset kannattaa kerätä nuorena ennen kukintaa, tämän jälkeen sen voi kuivata ja käyttää heti tai pakastaa.
Itse kuivatin nokkosia ritilällä noin kolme vuorokautta.
Mikäli teeleivät haluaa tarjota paljaaltaan ilman päällisiä (kuten voita ja juustoa), kannattaa taikinaan lisätä 1-2 ruokalusikallista sokeria ja vetää palojen rajat ennen uunissa paistamista.
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl ohrajauhoja
½ dl kaurahiutaleita, joko kuivana tai maidossa turvotettuina
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl maitoa
1 dl kuivattuja, hienonnettuja nokkosen lehtiä
Yhdistä kuivat aineet. Lisää öljy, maito ja hienonnetut nokkosenlehdet. Taputtele leivinpaperille tasaiseksi ja pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 225 asteessa noin 20 min.
Kommentit