1245615573_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nokkonen antaa upean säväyksen mm. piirakoihin, keittoihin, teeleipiin ja sämpylöihin. Nokkoset kannattaa kerätä nuorena ennen kukintaa, tämän jälkeen sen voi kuivata ja käyttää heti tai pakastaa.


1245615509_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse kuivatin nokkosia ritilällä noin kolme vuorokautta.

1245615611_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mikäli teeleivät haluaa tarjota paljaaltaan ilman päällisiä (kuten voita ja juustoa), kannattaa taikinaan lisätä 1-2 ruokalusikallista sokeria ja vetää palojen rajat ennen uunissa paistamista.

 

2 dl vehnäjauhoja
1½ dl ohrajauhoja
½ dl kaurahiutaleita, joko kuivana tai maidossa turvotettuina
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl maitoa
1 dl kuivattuja, hienonnettuja nokkosen lehtiä


Yhdistä kuivat aineet. Lisää öljy, maito ja hienonnetut nokkosenlehdet. Taputtele leivinpaperille tasaiseksi ja pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 225 asteessa noin 20 min.