1245763195_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensimmäisten raparperinvarsien kypsyttyä raparperipiirakka on must, mutta tällä kertaa halusin tehdä siitä hieman erilaisen. Kokeilin joukkoon kookosta ja rahkaa - toimi hyvin!

1245763319_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piirakan sisältä paljastuu valkoista kookos-rahkaa. Valmiin piirakan kanssa kannattaa tarjota esimerkiksi jäätelöä tai vaniljakastiketta, sillä paitsi että ne sopivat saumatta yhteen, maitotuotteet myös varmistavat, ettei raparperin oksaalihappo verota kalsiumvaroja.

 

Taikina:

200g leivontamargariinia tai voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria

1 tl kardemummaa

 

Rahka:

½ purkkia maitorahkaa
½ purkkia tuorejuustoa
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl hunajaa
2 tl vaniljasokeria

 

Lisäksi 5dl raparperipaloja

 

 

Voitele kakkuvuoka ja peittele se reippaasti kookoshiutaleilla, lisää pohjalle n. 3 dl raparperin paloja. Vaahdota rasva ja sokeri, lisää joukkoon munat yksitellen ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leivitä puolet taikinasta vuokaan.
Lisää päälle loput raparperit ja valmista rahka sekoittamalla aineet keskenään, lisää rahka vuokaan. Kaada päälle loput taikinasta.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

 

MUUNNOSEHDOTUS: Tuorejuuson sijasta voi käyttää myös maitorahkaa. Uunipellilliselle kannattaa tehdä 1,5-kertainen annos, jolloin lopputuloksena on hieman matalempi piirakka. :)

 

1245762923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rahkasydän lisätty.

1245762960_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

... ja valmiina uuniin!