Elämäni ensimmäisessä kinuskikakussa pääsin kokeilemaan ensi kertaa koripunos-tyllaani, mutta harjoituskakkuni koristelut eivät vielä vedä vertoja taitavien leipojien kermakoristeille. Kinuskikuori kovettui turhan kovaksi: kakkulapio ei sitä pystynyt rikkomaan! :D
Sen sijaan itse kakku oli loistavaa ja se onkin kertomisen arvoinen. Alla lisää>>

1244614458_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244614489_img-d41d8cd98f00b204e9800998e              
Kakku leikattuna: neljä kerrosta ja vadelmarahkaa

1244614570_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  1244614538_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tein normaalin vaalean kakkupohjan, mutta tällä kertaa pellille. Leikkasin paistetun pohjan neljään osaan, jolloin kakun kokoamisen jälkeen lopputuloksena oli korkea ja näyttävä kakku. Uunipellin kokoisesta, neljään osaan leikatusta kakkupohjasta saa yllättävän suuren kakun ja siitä riittää syömistä.


Vatkattuani kerman jain sen kahteen osaan. Toisen säästin puhtaana: tein sillä pintakoristukset ja laitoin sitä keskimmäiseen kerrosväliin yhdessä kokonaisten vadelmien kanssa. Ylimpään ja alimpaan kerrosväliin tein vadelmarahkaa, johon tuli kermavaahtoa, purkki rahkaa, pakastevadelmia sekä mausteeksi sokeria.

 

Kinuskikuorrutteeseen löysin netistä kahta eri ohjetta: siirapin ja fariinisokerin avulla tehtyä. Päädyin tekemään siirappi-ohjeella, enkä suosittele sitä. Oma kinuskini epäonnistui, sillä se kovettui niin kovaksi, ettei kakkulapio eikä veitsi tehonnut siihen. Lopulta kinuski piti halkoa sokerisaksilla :D
Siispä suosittelen fariinisokeri-ohjetta, joka löytyy muun muassa Kinuskikissan sivuilta.