Elämäni ensimmäinen vaan ei varmasti viimeinen britakakku! Kokeilin heti tehdä pohjasta kaksivärisen, joka on maukas ja yllättävä uudistus, jos pöytävieraana on britakakkujen konkareita. Täytteet olivat tosi herkulliset.

 

Alla Pirkan ohjeesta muokkailtu versio:

Pohja
125 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 munankeltuaista
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 dl aitoa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
 
Pintamarenki
2 munanvalkuaista
1 3/4 dl sokeria
 
Täyte
4 dl vispikermaa
½ purkkia maitorahkaa
2 kiiviä
150 g Pirkka minttusuklaarakeita
 
Koristelu
50 g (n. 20 kpl) Pirkka minttusuklaarakeita
n. 3/4 rkl
1

maitoa
kiwi

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se huolellisesti. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon erotellut keltuaiset. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja sihdin läpi jauhoseosta. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina uunipannuun leivinpaperille.

Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen joukkoon sokeri. Levitä valkuaisvaahto taikinan pinnalle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Siirrä torttulevy pois uunipannusta, niin se jäähtyy nopeammin.

Puolita jäähtynyt levy ja irrota paistinlastan avulla leivinpaperista. Nosta puolikas lastojen avulla tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka sekä rouhitut minttusuklaarakeet. Kuutioi kuoritut kiwit. Levitä minttusuklaa-kermavaahto tortulle ja ripottele päälle hedelmäkuutiot. Nosta täytteen päälle toinen torttulevy.

Sulata koristelua varten minttusuklaarakeet kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita joukkoon maito. Anna seoksen jäähtyä hieman. Valuta suklaaseos tortun päälle koristeraidoiksi ja nostele päälle myös kiwiviipaleita. Tarjoa torttu viileänä.

 

Britakakkuun saa vaihtelua tekemällä kaksivärisen pohjan. Ja on herkullinen!